Energielabel bedrijfspand (EPA-U)

Energielabel bedrijfspand (EPA-U)

Het energielabel utiliteitsbouw is verplicht voor eigenaren van bedrijfspanden bij verkoop, verhuur en oplevering. Bedrijfspanden zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen en ziekenhuizen.

Energielabel bestaande en nieuwe bedrijfspanden

Voor zowel bestaande als nieuwe bedrijfspanden is een energielabel bij verkoop of verhuur verplicht. Bij nieuwe verhuur moet de eigenaar van het gebouw een afschrift van het energielabel bedrijfspand aan de nieuwe huurder geven. Bij verkoop ontvangt de koper het energielabel bedrijfspand van de vorige eigenaar.

Energielabel bedrijfspand (EPA-U) aanvragen

Voor utiliteitsgebouwen verloopt de registratie van het energielabel anders dan voor woningen. U ontvangt geen voorlopig label en kunt dit ook niet online omzetten in een definitief label. U schakelt zelf een erkend deskundige in. Deze controleert het gebouw op een aantal kenmerken. Vervolgens ontvangt u als gebouweigenaar een energielabel. De deskundige laat het energielabel registreren.

Zichtbaar ophangen energielabel bedrijfspand

Overheidsorganisaties in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moeten het energielabel utiliteitsbouw duidelijk zichtbaar voor het publiek ophangen. Bijvoorbeeld naast de receptie of de ingang.

Deze verplichting geldt ook voor andere publieke gebouwen vanaf 250 m2 (zoals ziekenhuizen, winkels, supermarkten, restaurants, schouwburgen, banken en hotels), mits er voor deze gebouwen een energielabel beschikbaar is als gevolg van bijvoorbeeld een verkoop.

Welke gebouwen dienen te voorzien worden van het EPA-U label

Onderstaand een overzicht van alle bedrijfsgebouwen die door een gecertificeerd EPA-U adviseur voorzien dienen te worden van een EPA-U label

  • Gezondheidsgebouwen
  • Overheidsgebouwen
  • Horecagebouwen
  • Kantoorgebouwen
  • Openbare bijeenkomst gebouwen zoals schouwburg e.d.
  • Sportgebouwen
  • Winkels

Toezicht vanaf 1 januari 2015 op energielabel

Per 1 januari 2015 controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport of u een definitief energielabel heeft bij de verkoop, verhuur of oplevering van uw gebouw.

De boete voor het niet aanwezig zijn van een energielabel bij verkoop of verhuur dan wel bij openbare gebouwen bij de ingang kan oplopen tot meer dan € 20.000,-

Berekening Energielabel bedrijfspand aanvragen?

Wilt u meer informatie over een Energielabel bedrijfspand (EPA-U) of een scherpe prijsaanbieding om deze op te laten stellen? Neemt u dan contact op met ons op. Wij staan u graag te woord!

OFFERTE AANVRAGEN >>>

Energielabel bedrijfspand

Energielabel bedrijfspand (EPA-U), Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Binnenmaas, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Cromstrijen, Delft, Den Haag, Dordrecht, Giessenlanden, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Korendijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leerdam, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Maassluis, Midden-Delfland, Molenwaard, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud-Beijerland, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Strijen, Teylingen, Vlaardingen, Vlist, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zederik, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zuidplas, Zwijndrecht.