Energielabel en Energie-Index (EPA-W)

Energielabel en Energie-Index

Klaassen PBOV verzorgt het bepalen van het energielabel en Energie-Index (EPA-W) voor elk type woning. Dit doet Klaassen PBOV voor zowel particulieren als bedrijven in de regio Rotterdam. Klaassen PBOV is gecertificeerd om deze energie-indices op te stellen en af te melden.

Wat is een Energielabel en Energie-Index?

Het Energielabel en Energie-Index komen voort uit de Europese richtlijn voor energieprestatie van gebouwen, de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive). Deze verplicht alle EU-landen dat elke woning die verkocht of (opnieuw) verhuurd wordt voorzien is van een energielabel.

Wanneer een Energie-Index of Energielabel aanvragen

Per 01-01-2015 is het voor alle woningen wettelijk verplicht om bij verhuur of verkoop een afschrift van het energielabel te overhandigen. Dit label kan een eigenaar zelf regelen via de website www.energielabelvoorwoningen.nl Hier kan na inloggen met DigiD het label worden aangevraagd.

Klaassen PBOV is één van de erkend deskundigen van de overheid en in dit proces te selecteren.

Wanneer een Energie-Index

Verhuurders van woningen dienen bij de verhuur, aan de hand van het woningwaarderingsstelsel (WWS), een afschrift van het Energie-Index van de woning aan de koper/huurder te overleggen. Deze bepaalt voor een groot deel de wettelijke maximale huur die gevraagd mag worden. Indien het Energie-Index ontbreekt kan een woning substantieel lager beoordeeld worden. Een huurder kan dan een permanente huurverlaging eisen via rechter of huurcommissie.

Berekening Energie-Index of Energielabel aanvragen

Wilt u meer informatie over een Energielabel en Energie-Index of een scherpe prijsaanbieding om deze op te laten stellen? Neemt u dan contact op met ons op. Wij staan u graag te woord!

OFFERTE AANVRAGEN >>>

Energielabel en Energie-Index (EPA-W)

Energielabel en Energie-Index, Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Binnenmaas, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Cromstrijen, Delft, Den Haag, Dordrecht, Giessenlanden, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Korendijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leerdam, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Maassluis, Midden-Delfland, Molenwaard, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud-Beijerland, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Strijen, Teylingen, Vlaardingen, Vlist, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zederik, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zuidplas, Zwijndrecht.