• + 31 10 268 10 08
 • Energie-Index woningen

  Wat is de Energie-Index?

  De Energie-Index geeft de werkelijke energiezuinigheid van de woning weer en wordt gebaseerd op meer dan 150 kenmerken. Een Energie-Index mag alleen worden opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. In de praktijk betekent dit dat de energieadviseur de afmetingen van de woning in detail opmeet, noteert wat de isolatiekwaliteit is en in kaart brengt welke installaties aanwezig zijn.

  Wanneer de Energie-Index berekenen?

  Bij verhuur of huur van een woning kan de Energie-Index worden opgesteld. Het energielabel geeft een globaal beeld van de energiezuinigheid, op basis van de 10 belangrijkste kenmerken van de woning. De Energie-Index daarentegen geeft het totaalbeeld van de energiezuinigheid, aan de hand van 150 kenmerken van de woning. Op basis van dit totaalbeeld kunt zelf of met onze hulp concrete verduurzamingsmaatregelingen nemen.

  Daarnaast wordt de Energie-Index gebruikt om de maximale huur te berekenen voor een woning, die wordt verhuurd volgens het woningwaarderingsstelstel (WWS). Als verhuurder bent u verplicht de nieuwe huurder een afschrift van de Energie-Index mee te geven. Zonder deze Energie-Index kan de huurprijs lager uitvallen en kan de huurder via de huurcommissie een huurverlaging eisen.

  energie-index

  Energie-Index aanvragen?

  U wilt de Energie-Index aanvragen voor uw woning, dan bent u bij Klaassen PBOV aan het juiste adres. Neem contact met ons op of vraag meer informatie aan via de knop hieronder.

  In overleg maken wij een afspraak voor de inspectie van de woning door één van onze erkende adviseurs. De adviseur inspecteert de volledig woning en beoordeelt de energiezuinigheid. Na afloop brengt de adviseur de Energie-Index en een definitief energielabel uit.