+ 31 10 268 10 08

Advies huurverhoging

Advies huurverhoging beleggingspand

Als verhuurder van een woning of appartement mag u niet altijd zomaar een huurverhoging doorvoeren. Zeker niet als u een woning verhuurt die volgens het puntenstelsel (WWS) onder de liberalisatiegrens valt. Alle huurwoningen onder deze grens worden aangeduid als sociale huurwoningen, de maximale huurprijs van deze woningen wordt wettelijk bepaalt.

Toch kunt u door op de juiste manier te investeren in uw vastgoed een maximale huurverhoging realiseren. Ook als u te maken heeft met een zittende huurder is er een mogelijkheid tot huurverhoging. Wilt u weten hoe u het rendement op uw beleggingspand verbeterd? Voor al uw investeringsplannen bieden wij een advies op maat.

Quickscan

Wilt u een beleggingspand aankopen of wilt u uw beleggingspand verbouwen? Dan kunt u vooraf kiezen voor een quickscan. Bij een quickscan toetsen wij of uw plannen wel tot het gewenste rendement zal leiden. Hierbij richten wij ons met name op de toegevoegde waarde van luxe aanpassingen, maar ook op maatregelen om de woning duurzamer te maken.

Volledig maatwerkadvies

Bij een compleet verbeteradvies draaien we het proces om. U geeft aan welk huurprijs u graag op uw beleggingspand wilt halen. Vervolgens stellen wij een plan op met maatregelen om deze huurverhoging te realiseren. Naast luxe toevoegingen en een betere duurzaamheid, kijken we ook naar bouwkundige kansen van uw pand.

Een goed voorbeeld in de praktijk is ons project aan de William Boothlaan te Rotterdam. Daar hebben wij met ons verbeteradvies een huurverhoging van maar liefst 144% weten te realiseren!

Woningwaardering

Huurverhoging bij zittende huurders

Heeft u een zittende huurder? Dan is geriefsverbetering nog een optie. Bij geriefsverbetering past u op verzoek van de huurder de woning aan. Deze aanpassing wordt vervolgens verrekend met de maandelijkse huurprijs.

Meer informatie?

Ook voor uw pand is meer mogelijk dan nu denkt. Wij denken dan ook graag met u mee. Bel ons of neem contact met ons op via het contactformulier via onderstaande knop.