+ 31 10 268 10 08

Woningverbetering Wet Betaalbare Huur

Woningverbetering Wet Betaalbare Huur

Klaassen PBOV B.V. heeft voor een zeer gewaarde klant het volledige proces van aankoopondersteuning,  projectontwikkeling, projectbegeleiding en projectrealisatie mogen verzorgen voor de woning aan de Verheijstraat te Vlaardingen. De werkzaamheden betroffen de volgende aspecten:

Uitgangspunten project Woningverbetering Wet Betaalbare Huur

Voorafgaande aan het project zijn er in samenspraak met de eigenaar diverse uitgangspunten vastgesteld, te weten:

  • Minimale verbetering van de energetica naar energielabel A
  • Minimaal bruto aanvangsrendement van 7,00%
  • Aanvangsrendement op basis van de wettelijke huur
  • Woning toekomstbestendig verbeteren (Woningverbetering Wet Betaalbare Huur)

Grootste wijzigingen in de woning

Om de uitgangspunten van het uitgangspunt Woningverbetering Wet Betaalbare Huur te behalen zijn er diverse wijzigingen in de woning doorgevoerd. De grootse impact is gemaakt door:

  • Realiseren van een uitbouw ter plaatse van de aanwezig serre (toevoegen van oppervlakte)
  • Volledig nieuwe woningindeling (optimalisatie van de punten voor vertrekken)
  • Uitwerken van een energielabel A+. Dit door middel van:
    • Isolatie van de bestaande voorgevel
    • Isolatie van de bestaande houten vloer
    • Vervangen van het glas voor HR++ glas
    • Nieuwe uitbouw energetisch uitgevoerd conform de eisen uit het bouwbesluit nieuwbouw
    • Energiezuinige CV-ketel
    • Mechanische ventilatie gestuurd door CO2-sturing

Resultaat van  het project

Na realisatie van alle werkzaamheden zijn volgende cijfers behaald:

  • Aankoop van de woning € 150.000,-
  • Kosten koper voor aanschaf € 18,750,-
  • Projectbegeleiding en projectrealisatie van de woning €75.000,-
  • Woningwaardering (Wet betaalbare Huur) van 191 punten
  • Woning is verhuurd voor € 1.475,- kale huur per maand
  • Gerealiseerde BAR van 7,26%

Verheijstraat bij aanvang

Hieronder een impressie van de woning aan de Verheijstraat te Vlaardingen bij aanvang van het project

Verheijstraat bij oplevering

Hieronder een impressie van de woning aan de Verheijstraat te Vlaardingen na oplevering van het project