★★★★★ op basis van de Google Reviews

Klaassen PBOV,

úw bouwkundig adviesbureau

  • Behaal minimaal een ROI van 9% op uw vastgoed

Heeft u vastgoed óf wilt u vastgoed aankopen?

  • Wij zorgen voor een plan, waarmee we een gegarandeerd rendement realiseren.
  • Hulp nodig bij woningverbetering, woningvorming, woningonttreking of transformatie?
Vastgoed laten renderen

Wilt u ook rendabel vastgoed ontwikkelen?

In 20 minuten nemen we uw uitdagingen door. Wij vertellen waar wij kansen zien. En hoe u vastgoed rendabel maakt.

GRATIS online strategiegesprek

Van Aankoop naar Rendement

Projecten

door Milan Lagerwerf 11 sep, 2024
Deze klant had enerzijds als wens een bijdrage te leveren aan de oplossing van de woningnood door het ontwikkelen/realiseren van duurzame woningen. Anderzijds was de wens om een fatsoenlijk rendement te maken op het project.
door Milan Lagerwerf 11 sep, 2024
Deze klant had enerzijds als wens een bijdrage te leveren aan de oplossing van de woningnood door het ontwikkelen/realiseren van duurzame woningen in leegstaande utiliteitspanden. Anderzijds was de wens om een fatsoenlijk rendement te maken op het project.
door Milan Lagerwerf 28 mei, 2024
Deze klant had als wens om een veilige, vitale en toekomstbestendige investering te doen ten behoeve van zijn pensioen. De woning diende te voldoen aan de volgende criteria om een rendabele toekomstbestendige investering te zijn: De vrije sector huurprijs dient conform de Wet betaalbare huur te zijn; Het energielabel dient minimaal label B te zijn; Er dient een minimale BAR van 7,0% te zijn.
Bekijk meer →

Artikelen & nieuws

Laatste nieuws

door Milan Lagerwerf 23 apr, 2024
In opdracht van woningbouwcorporatie Havensteder verzorgde Klaassen PBOV de realisatie en begeleiding van groot mutatieonderhoud van 10 klushuur woningen in Rotterdam. Deze woningen waren allen gelegen in de wijk Het Oude Noorden. Wat is Klushuur Klushuur is toe te passen bij een brede range van ingrepen in het vastgoed: bij mutatie, groot onderhoud, renovatie en transformatie van vastgoedcomplexen. Bij klushuur verricht een klushuurder onder voorwaarden en met enige begeleiding zelf onderhoudswerkzaamheden. De klushuurder spreekt met de verhuurder af welke werkzaamheden hij/zij verricht, zowel naar aard en kwaliteit als over het tijdstip waarop de werkzaamheden afgerond moeten zijn. Als tegenprestatie ontvangt de klushuurder een lagere huur dan wanneer de verhuurder alle werkzaamheden in eigen beheer uitvoert.
door Milan Lagerwerf 10 apr, 2024
Het zal u als vastgoedinvesteerder niet ontgaan zijn dat het rendement van (verhuurd) residentieel vastgoed onder druk staat. Naast de goedgekeurde BOX3 overgangsregeling, de hoge(re) financieringsrente en de stijgende bouwkosten, dreigt er een verregaande ingreep in het WoningWaarderingsStelsel (WWS). Bovenstaande maatregelen leiden tot paniek en onzekerheid. Het is ons opgevallen dan veel Investeerders massaal hun vastgoed uitponden of dit serieus overwegen. Onze specialisten van Klaassen PBOV krijgen vaak de vraag: ‘Kan ik mijn vastgoed nog wel rendabel blijven verhuren in deze tijd of moet ik uitponden?’ Laten we eens uitgaan van ‘proactief’ goed verhuurderschap als investeerder, met een zetje van ons in de goede richting. Alles valt of staat met uw inzicht in de huidige en toekomstige (2024) verhuurwaarde (huurpunten) van uw vastgoed. Heeft u dit inzicht niet of onvoldoende? U kunt zowel de huidige als komende huurpunten aan de hand van een eerdere taxatie of uitgevoerde puntentelling gratis en voor niets met de online huurprijscalculator op de website van Klaassen PBOV opstellen en/of actualiseren. Vallen de huurpunten van uw vastgoed tegen? Geen man overboord! U kunt namelijk op diverse aspecten van de huurpunten direct invloed uitoefenen Stel: Het gat tussen de berekende huurpunten en de benodigde huurpunten is ‘klein’. Dit kunt u door middel van (beperkte) kwalitatieve verbeteringen (bijvoorbeeld toevoegen verwarming in een vertrek of aanpassen van keuken en sanitair) overbruggen. Deze aanpassingen kunt u zelf uitwerken en uitvoeren. Stel: Het gat tussen de berekende huurpunten en de benodigde huurpunten is ‘groot’. Een grote factor van invloed op de uitkomst van de huurpunten is het energielabel. Het verbeteren van het energielabel kan leiden tot een grote verbetering in de huurpunten. Als u het energielabel wilt laten vaststellen, heeft u dar een externe deskundige voor nodig. Kortom het antwoord op de vraag of u uw vastgoed moet uitponden of kan behouden, ligt volledig bij u. Het enige wat wij kunnen adviseren is: ‘Wacht niet af in onzekerheid én neem zelf de leiding over de situatie!’ Allereerst kunt u op eigen initiatief inzage krijgen in de huidige waarde van uw vastgoed en bepalen of u zelf het ‘gat’ kan overbruggen. Als het gat groter blijkt kunt u zelf contact opnemen met een deskundige van Klaassen PBOV voor het realiseren van een Verbeteradvies Vrije Sector. Heeft of beheert u een grote portefeuille en ontbreekt het u aan tijd en resources? Of heeft u een extra zetje ‘Proactief’ goed verhuurderschap in de rug nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden klein of groot.

Door het leveren van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening draagt Klaassen PBOV B.V. bij aan het realiseren van duurzaam, eerlijk, veilig & vitaal vastgoed voor zowel huurder als verhuurder.

Ing. Michel Klaassen

Directeur klaassen pbov

Ontdek het

QuickScan vrije sector huur

De Quickscan vrije sector huur, onmisbaar als u een woning of appartement op het oog heeft om te verhuren.


U kunt niet zomaar de huurprijs vragen die u wenst. In Nederland wordt deze bepaald door het puntensysteem huur uit de huurwet, ook wel bekend als het woningwaarderingsstelsel (WWS).


Meer weten?

Over Klaassen PBOV

Wij zijn uw gecertificeerde bouwkundig adviesbureau, met een sterke focus op technisch beheer en exploitatie van vastgoed. 


Al jarenlang ondersteunen wij diverse partijen, waaronder Vastgoed Belang, pensioenfondsen, institutionele beleggers, woningbouwcorporaties, particuliere verhuurders en vele anderen, met praktische en doelgerichte adviezen.


Of het nu gaat om een enkele woning of een compleet vastgoedcomplex, bij Klaassen PBOV maken we geen onderscheid! Onze adviezen zijn gericht op het verbeteren en optimaliseren van vastgoed in de breedste zin van het woord. 


Ons team bestaat uit 10 medewerkers, elk met hun eigen kennis en expertise. Samen met u houden we uw vastgoed futureproof. Neem contact op met Klaassen PBOV voor goed advies en een duurzame toekomst voor uw vastgoed!

Over ons →

Vastgoed laten renderen

Wilt u investeren in vastgoed? Daar komt een hoop wet- en regelgeving bij kijken. Voorkom risico’s en maak gebruik van de actuele kennis en kunde van Klaassen PBOV. Wij ontzorgen u van A tot Rendement!







Meer weten →

Bouwkundig advies

Heeft u een bouwkundig probleem en weet u niet wat dit veroorzaakt of hoe u het oplost? Wij helpen u graag verder met een gedegen onderzoek op locatie.









Meer weten →

Verbeteradvies

Wilt u het rendement uit uw vastgoed verbeteren en vraagt u zich af hoe? Onze experts zijn al jaren bekend met het woningwaarderingsstelsel (WWS) en de mogelijkheden om deze aan te passen. Wij kunnen u voorzien in een compleet verbeteradvies van uw vastgoed. Hiermee kunt u uw vastgoed optimaliseren of zelfs in de vrije sector krijgen.



Meer weten →

Energielabel

Wilt u weten hoe energiezuinig uw woning of bedrijfspand is en hoe u deze comfortabeler en energiezuiniger kan maken? Vraag hier uw energielabel of verbeteradvies aan. De gecertificeerde adviseurs van Klaassen PBOV staan voor u klaar!




Meer weten →

Woningwaardering

Hoeveel huur mag u vragen voor uw vastgoed volgens het woningwaarderingsstelsel (WWS)? Klaassen PBOV is op de hoogte van alle recentelijke wijzigingen en helpt u graag met het bepalen van de maximale kale huurprijs van uw vastgoed!




Meer weten →

Projectontwikkeling

Heeft u een woning in het bezit én wilt u deze meer laten renderen óf wilt u vastgoed ontwikkelen? Weet u niet welke stappen u dient te doorlopen? Wij vertalen uw idee naar een concreet uitvoerbaar plan. Van renovaties tot transformaties, Klaassen PBOV is uw partner!



Meer weten →
Share by: