Het zal u als vastgoedinvesteerder niet ontgaan zijn dat het rendement van (verhuurd) residentieel vastgoed onder druk staat. Naast de goedgekeurde BOX3 overgangsregeling, de hoge(re) financieringsrente en de stijgende bouwkosten, dreigt er een verregaande ingreep in het WoningWaarderingsStelsel (WWS).

Bovenstaande maatregelen leiden tot paniek en onzekerheid. Het is ons opgevallen dan veel Investeerders massaal hun vastgoed uitponden of dit serieus overwegen.

Onze specialisten van Klaassen PBOV krijgen vaak de vraag: ‘Kan ik mijn vastgoed nog wel rendabel blijven verhuren in deze tijd of moet ik uitponden?’

Laten we eens uitgaan van ‘proactief’ goed verhuurderschap als investeerder, met een zetje van ons in de goede richting.

Alles valt of staat met uw inzicht in de huidige en toekomstige (2024) verhuurwaarde (huurpunten) van uw vastgoed. Heeft u dit inzicht niet of onvoldoende? U kunt zowel de huidige als komende huurpunten aan de hand van een eerdere taxatie of uitgevoerde puntentelling gratis en voor niets met de online huurprijscalculator op de website van Klaassen PBOV opstellen en/of actualiseren.

Vallen de huurpunten van uw vastgoed tegen? Geen man overboord! U kunt namelijk op diverse aspecten van de huurpunten direct invloed uitoefenen

Stel: Het gat tussen de berekende huurpunten en de benodigde huurpunten is ‘klein’. Dit kunt u door middel van (beperkte) kwalitatieve verbeteringen (bijvoorbeeld toevoegen verwarming in een vertrek of aanpassen van keuken en sanitair) overbruggen. Deze aanpassingen kunt u zelf uitwerken en uitvoeren.

Stel: Het gat tussen de berekende huurpunten en de benodigde huurpunten is ‘groot’.  Een grote factor van invloed op de uitkomst van de huurpunten is het energielabel. Het verbeteren van het energielabel kan leiden tot een grote verbetering in de huurpunten. Als u het energielabel wilt laten vaststellen, heeft u dar een externe deskundige voor nodig.

Kortom het antwoord op de vraag of u uw vastgoed moet uitponden of kan behouden, ligt volledig bij u. Het enige wat wij kunnen adviseren is: ‘Wacht niet af in onzekerheid én neem zelf de leiding over de situatie!’

Allereerst kunt u op eigen initiatief inzage krijgen in de huidige waarde van uw vastgoed en bepalen of u zelf het ‘gat’ kan overbruggen. Als het gat groter blijkt kunt u zelf contact opnemen met een deskundige van Klaassen PBOV voor het realiseren van een Verbeteradvies Vrije Sector.

Heeft of beheert u een grote portefeuille en ontbreekt het u aan tijd en resources? Of heeft u een extra zetje ‘Proactief’ goed verhuurderschap in de rug nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden klein of groot.

Huurprijscalculator, online huurprijs berekenen, huurprijs bepalen

ONLINE HUURPRIJSCALCULATOR

QuickScan vrije sector huur, wat is mijn huurprijs?

QUICKSCAN VOOR WONINGEN

Huurprijs berekenen, woningwaardering, huurpunten bepalen, huurpunten, maximale huurprijs, liberalisatiegrens, vrije sector grens, vrije sector

HUURPRIJS BEREKENEN

vrije sector, verbeteradvies, verbeterstaat, rendementsoptimalisatie, huurpunten verbeteren, vrije sector verbeteradvies

VERBETERADVIES VRIJE SECTOR