+ 31 10 268 10 08

Woningwaardering

Huurprijs berekenen, woningwaardering

WONINGWAARDERING EN HUURPRIJS BEREKENEN

Wilt u een woning of appartement gaan verhuren? Dan mag u niet zomaar zelf uw eigen huurprijs bepalen. U zult daarbij rekening moeten houden met het geldende puntensysteem huur volgens de woningwaardering (WWS)

LEES MEER

Verbeteradvies vrije sector

VERBETERADVIES VRIJE SECTOR

Door middel van gerichte investeringen uit het verbeteradvies vrije sector, is het mogelijk de puntentelling van de huurwoning in de vrije sector te krijgen of de huurprijs in de sociale sector te optimaliseren.

LEES MEER

Woningwaardering 

De wet- en regelgeving verandert veel, denk hierbij aan de WOZ-cap of de naderende regulering middenhuur. Door middel van een goede berekening van de maximale huurprijs of een gedegen verbeteradvies kunt u als verhuurder het rendement uit uit vastgoed vasthouden en zelfs verbeteren.

De woningwaardering (WWS) en daarmee maximale huurprijs berekenen van een woning gaat via het puntensysteem huur. Deze bepaalt de maximale kale huurprijs van een woning en heeft daarmee direct invloed op het rendement van de woning.

Voor een woning boven de liberalisatiegrens van € 763,48 (2022) mag een verhuurder een marktconforme (vrij te bepalen) huurprijs vragen.

Wanneer de puntentelling niet klopt heeft de huurder mogelijkheden om de huurprijs aan te vechten bij de huurcommissie. In het geval van een woning onder de liberalisatiegrens kan dat altijd via de huurcommissie. Voor woningen boven de liberalisatiegrens kan dit alleen de eerste zes maanden (onbepaalde tijd contract) of tot 6 maanden na beëindiging van de huurovereenkomst (bepaalde tijd contract).

Huurders van een geliberaliseerde woning dienen na deze periode de weg te vinden naar een kantonrechter.