+ 31 10 268 10 08

Bouwkundige keuring

Ontdek uw verborgen gebreken

U heeft net een woning gekocht, of staat op het punt dit te doen. Dan gaat u een spannende tijd tegemoet, waarin u een grote som geld investeert. Een woning aankopen doet u immers niet dagelijks en is niet geheel zonder risico. Veel vragen beginnen te spelen zoals;

  • Zijn er (verborgen) gebreken waar u rekening mee moet houden?
  • Zijn bepaalde onderdelen binnenkort aan vervanging toe?
  • Is er misschien sprake van vochtproblemen?
  • Is nog ergens asbest aanwezig?
Dergelijke zaken kunnen onverwacht voor een enorme extra kostenpost zorgen. Een bouwkundige keuring biedt hierbij de oplossing en is in sommige gevallen zelfs verplicht.

Bouwkundige-, bouwtechnische- of aankoopkeuring zijn benamingen voor technisch dezelfde dienst. Wilt u de woning financieren met een hypotheek met nationale hypotheek garantie (NHG)? Dan kan het uitvoeren van een dergelijke keuring zelfs verplicht zijn.

De voordelen van een bouwkundige keuring

Buiten het feit dat wij antwoord geven op al uw vragen, is het altijd goed als een onafhankelijke specialist meekijkt in uw nieuwe woning. Een bouwkundige keuring is een visueel onderzoek naar de onderhoudsstaat van de woning. Tijdens dit visueel onderzoek wordt onder andere gelet op de staat van de fundering, de constructie en het houtwerk. Ook wordt gekeken naar de brandveiligheid en mogelijke problemen met vocht of ventilatie. In principe worden alle ruimten van uw woning onderzocht. Bij een appartement worden alleen de privé ruimten onderzocht. Gemeenschappelijke ruimten worden niet meegenomen in de keuring.

Icoon 5 Bouwkundige keuring

Bouwkundig rapport

Na afloop van de bouwkundige keuring ontvangt u een bouwkundig rapport. In dit rapport leest u welke onderdelen op (korte) termijn vervangen of hersteld moeten worden. Dit rapport geeft ook direct inzicht in het kostenplaatje dat daarbij hoort. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Een ander voordeel van een bouwkundig rapport is dat u sterker de onderhandelingen in gaat. U kunt namelijk goed onderbouwd een scherper bod uitbrengen!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de bouwkundige keuring? Wilt u precies weten wat wel en niet wordt onderzocht? Of wilt u direct een bouwkundig rapport laten maken? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan via onderstaande knop.