Huurprijs berekenen voor woonruimte

Huurprijs berekenen voor woonruimte

Wilt u een woning of appartement gaan verhuren? Dan mag u niet zomaar zelf uw eigen huurprijs bepalen. U zult daarbij rekening moeten houden met het geldende puntensysteem huur. Met dit puntensysteem kunt u de maximale huurprijs berekenen die u voor uw woonruimte mag vragen.

Wat is het puntensysteem huur?

Het puntensysteem huur is het systeem dat de maximale huurprijs van een woning bepaalt. Dit systeem staat ook bekend als woningwaarderingsstelsel (WWS). Dit puntensysteem geeft een rekenmethode om op basis van de eigenschappen van uw woonruimte een puntenaantal te berekenen. Dit puntenaantal staat vervolgens voor een bepaalde maximale huurprijs. Scoort uw woning lager dan 145 punten? Dan moet u zich aan de bijbehorende maximale huurprijs houden. Scoort uw woning 145 punten of meer? Dan bent u vrij om zelf met uw huurder een huurprijs af te spreken.

Wilt u de huurprijs berekenen voor uw woning? Houd er dan rekening dat veel factoren hierin een rol spelen. In de eerste plaats natuurlijk de oppervlakte van de verschillende ruimten en de luxeafwerking van de woning. Maar ook de WOZ-waarde en de energiezuinigheid zijn van invloed op het uiteindelijke puntenaantal.

Daarnaast is het bepalen van de huurprijs niet geheel zonder risico. Scoort uw woning bijvoorbeeld minder dan 145 punten en vraagt u een hogere huurprijs dan toegestaan? Dan kunnen uw huurders u voor de Huurcommissie dagen. Andersom kan natuurlijk ook. In dat geval loopt u het risico dat u te weinig punten toekent waardoor u een lagere huurprijs vraagt dan zou mogen. Hierdoor loopt u onnodig huurinkomsten mis.

Huurprijs berekenen

Meer informatie?

Wilt u geen risico lopen? Dan kunt u de adviseurs van Klaassen PBOV ook voor uw woning de maximale huurprijs berekenen. Ook kunnen onze experts u adviseren over de mogelijkheden om hoger te scoren in de puntentelling. Neem daarom vandaag nog contact met ons op of vraag meer informatie aan via onderstaande knop.

OFFERTE AANVRAGEN >>>

Huurprijs berekenen, Puntensysteem huur, woningwaarderingsstelsel, Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Binnenmaas, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Cromstrijen, Delft, Den Haag, Dordrecht, Giessenlanden, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Korendijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leerdam, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Maassluis, Midden-Delfland, Molenwaard, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud-Beijerland, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Strijen, Teylingen, Vlaardingen, Vlist, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zederik, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zuidplas, Zwijndrecht.