Opstellen energielabel bedrijfspand (EPA-U)

Opstellen energielabel bedrijfspand (EPA-U) volgens de ISSO 75.1

Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand is de eigenaar verplicht een energielabel aan te bieden. Dit geldt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Het energielabel bedrijfspand, ook wel het energielabel utiliteitsbouw genoemd, geldt voor alle panden die geen bestemming ‘wonen’ hebben. Dit geldt dus bijvoorbeeld voor kantoren, winkels en scholen.

Wat is een energielabel bedrijfspand?

Het energielabel bedrijfspand (EPA-U) geeft weer hoe energiezuinig het bedrijfspand is. De energiezuinigheid van een pand hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan de isolatie van daken en gevels, het type glas maar ook aan de installaties. Inspectie van deze kenmerken levert een bepaalde score op. Aan de hand van deze score wordt het label bepaald. Het label loopt van A tot en met G, waarbij A het meest energiezuinig is.

Registratie van het label

Bij woningen ontvangt men vaak een voorlopig energielabel. Dit label moet dan online worden omgezet in een definitief label. Bij een bedrijfspand gaat dit anders. In dat geval schakelt de eigenaar zelf een adviseur in die het pand inspecteert en het label online registreert.

Zichtbaarheid energielabel bedrijfspand

Bij panden van overheden met een oppervlakte van meer dan 250 m2 is het verplicht om het energielabel duidelijk zichtbaar op te hangen. Dit geldt ook voor andere publiekelijk toegankelijk gebouwen van dezelfde omvang zoals banken, hotels en theaters. Voor deze gebouwen geldt de verplichting echter alleen wanneer er een label is. Zoals in geval van na verkoop of verhuur van het pand.

Boete

De Inspectie Leefomgeving en Transport ziet er sinds 2015 op toe dat het energielabel bij verkoop, verhuur of oplevering aanwezig is. Ontbreekt het label of is het niet duidelijk zichtbaar opgehangen? Dan riskeert u een boete die kan oplopen tot ruim €20.000!

Energielabel C voor kantoren

Meer informatie?

De adviseurs van Klaassen PBOV zijn BRL9500 gecertificeerd en stellen graag het energielabel bedrijfspand (EPA-U) voor u op. Daarnaast denken wij graag mee over de mogelijkheden om uw pand nog energiezuiniger te maken. Neem daarom vandaag nog contact met ons op of vraag meer informatie aan via de knop hieronder.

OFFERTE AANVRAGEN >>>

Energielabel bedrijfspand (EPA-U), Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Binnenmaas, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Cromstrijen, Delft, Den Haag, Dordrecht, Giessenlanden, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Korendijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leerdam, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Maassluis, Midden-Delfland, Molenwaard, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud-Beijerland, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Strijen, Teylingen, Vlaardingen, Vlist, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zederik, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zuidplas, Zwijndrecht.