Energie Index en Energielabel voor woningen

Energie Index en Energielabel voor woningen

Bij verkoop of verhuur van een woning krijgt u te maken met het Energielabel of de Energie Index (EPA-W). Zowel de Energie Index als het Energielabel voor woningen geven inzicht in hoe energiezuinig uw woning is. Maar wanneer u een Energielabel of een Energie Index nodig heeft hangt af van de situatie.

Wanneer een Energielabel?

Bij verkoop of verhuur is het leveren van een definitieve Energielabel voor woningen bij wet verplicht. Dit Energielabel geeft een ‘globale indruk’ hoe energiezuinig van uw woning is.
Elke woning in Nederland heeft een voorlopig Energielabel. Het voorlopig Energielabel van uw woning vindt u terug op www.energielabelwoningen.nl. Via deze website kunt u zelf, via een erkend deskundige, het label definitief maken. Klaassen PBOV (Michel Klaassen) is een van de erkende deskundigen aangesloten bij de overheid die u hiervoor kunt inschakelen.

Wanneer de Energie Index berekenen?

Verhuurt u een woning volgens het woningwaarderingsstelsel? Gebruikt u de punten onder het kopje duurzaamheid voor de bepaling van de maximale huur? Dan is een Energielabel niet genoeg. Het woningwaarderingssysteem kijkt naar de Energie Index van de woning. Kort gezegd houdt dit in dat u verplicht bent de nieuwe huurder een afschrift van de Energie Index mee te geven. De Energie Index geeft een veel beter beeld van de energiezuinigheid van de woning. Ook bepaalt de index voor een groot deel de maximale huur die u voor de woning mag vragen. Zonder deze Energie Index kan de huurprijs lager uitvallen en kan de huurder via de huurcommissie een huurverlaging eisen.

Ontbreekt het Energielabel of de Energie Index?

Het meegeven van het Energielabel of de Energie Index is sinds 1 januari 2015 bij wet verplicht. Ontbreekt bij verkoop of verhuur het Energielabel of de Energie Index? Dan riskeert u een flinke boete. Deze boete kan oplopen tot 405 euro.

Energielabel voor woningen

Meer informatie?

Energielabel aanvragen of de Energie Index berekenen? Bij ons bent u aan het juiste adres. Klaassen PBOV verzorgt al jaren de labels en indices voor zowel particulieren als bedrijven uit heel regio Rotterdam. Neem daarom vandaag nog contact met ons op of vraag direct een offerte aan via onderstaande knop.

OFFERTE AANVRAGEN >>>

Energielabel en Energie-Index, Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Binnenmaas, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Cromstrijen, Delft, Den Haag, Dordrecht, Giessenlanden, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Korendijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leerdam, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Maassluis, Midden-Delfland, Molenwaard, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud-Beijerland, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Strijen, Teylingen, Vlaardingen, Vlist, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zederik, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zuidplas, Zwijndrecht.