• + 31 10 268 10 08
 • Energielabel woningen

  Energielabel voor woningen

  Bij verkoop of verhuur van een woning krijgt u te maken met het energielabel (EPA-W). Het energielabel voor woningen geeft inzicht in hoe energiezuinig uw woning is. De energiezuinigheid van een pand hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan de isolatie van daken en gevels, het type glas maar ook aan de installaties. Inspectie van deze kenmerken levert een bepaalde score op. Aan de hand van deze score wordt het energielabel vastgesteld.

  Is het energielabel verplicht voor mijn woning?

  Bij verkoop of verhuur is het leveren van een definitieve energielabel voor woningen bij wet verplicht. Dit energielabel geeft een ‘globale indruk’ van de energiezuinigheid van uw woning. Elke woning in Nederland heeft een voorlopig energielabel. Het voorlopig energielabel van uw woning vindt u terug op www.energielabelwoningen.nl.

  Geen energielabel?

  Het meegeven van het energielabel bij verkoop of verhuur is sinds 1 januari 2015 bij wet verplicht. Ontbreekt het energielabel of de Energie-Index? Dan riskeert u een flinke boete, die kan oplopen tot 405 euro.

  Energielabel woning aanvragen

  U wilt het energielabel voor uw woning aanvragen, dat kunt geheel zelf doen via de website www.energielabelvoorwoningen.nl. U kunt ook een Energie -Index op te laten stellen door Klaassen PBOV. Het voordeel van de Energie-Index ten opzichte van het energielabel is dat er naar de daadwerkelijke energiezuinigheid van de woning wordt gekeken. Het energielabel wordt bepaald aan de hand van tien kenmerken, terwijl de Energie-Index meer dan 150 kenmerken analyseert. Op basis van de Energie-Index wordt een definitief in plaats van een voorlopig energielabel vastgesteld.

  Energieprestatie

  Meer informatie?

  Energielabel aanvragen of de Energie Index berekenen? Bij ons bent u aan het juiste adres. Klaassen PBOV verzorgt al jaren de labels en indices voor zowel particulieren als bedrijven uit heel regio Rotterdam. Neem daarom vandaag nog contact met ons op of vraag direct een offerte aan via onderstaande knop.