+ 31 10 268 10 08

Energielabel woningen

Energielabel voor woningen

Het energielabel voor woningen laat zien hoe energiezuinig je woning is en geeft inzicht in hoe je je huis comfortabeler en energiezuiniger kan maken. Het is van belang dat je bij verkoop of verhuur een geldig geregistreerd energielabel hebt. Heb je geen energielabel, dan riskeer je een boete die op kan lopen tot €405,-.

Wanneer is een energielabel voor woningen verplicht?

Bij verkoop of verhuur is het leveren van een energielabel (EP-W) bij wet verplicht. Het energielabel is een letterlabel lopend van A++++ t/m G en geeft de energiezuinigheid van de woning weer in kWh/m2/jaar.

Hoe krijg je een energielabel voor woningen?

Om een energielabel te krijgen wordt de woning tijdens een opname op locatie volledig ingemeten door een gecertificeerde adviseur. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de oppervlakte, thermische schil, de mate van isolatie en naar de installaties van de woning.

Hoe ziet het energielabel voor woningen eruit?

Het energielabel is onderdeel van een overzichtelijk rapport, waarin je de energieprestatie van de woning terugvindt. Daarin worden ook verbetermogelijkheden voorgesteld waarmee je het energieverbruik kunt verminderen. Denk hierbij aan het aanbrengen van extra isolatie, installeren van energiezuinige installaties, etc.

Energielabel voor woningen bij verhuur?

Het energielabel is onderdeel van het woningwaarderingsstelsel zelfstandige woningen (WWS). Het woningwaarderingsstelsel stelt de maximale kale huurprijs van een zelfstandige woning vast. Als verhuurder ben je verplicht de nieuwe huurder een afschrift van het Energielabel te overhandigen.

LET OP: Wanneer het energielabel ontbreekt, wordt de huurwoning gewaardeerd op basis van zijn bouwjaar. Eerder aangebrachte energetische aanpassingen worden dan niet gewaardeerd.

Energielabel voor woningen, NTA8800, EP2, energielabel ISSO 82.1, NTA8800, EP-W/B, EP-W/D

Invloed van energielabel op woningwaardering?

Een energielabel heeft een maximale waardering van 52 woningwaarderingspunten en weegt mee in het bepalen van de maximale kale huurprijs. Wij van Klaassen PBOV adviseren in concrete verduurzamingsmaatregelingen waarmee je het energielabel en de woningwaardering kunt verbeteren.

Werkgebied Klaassen PBOV

Klaassen PBOV B.V. is gevestigd in Barendrecht en verzorgt energielabels in heel Nederland. Wij zijn voornamelijk werkzaam in de regio Rotterdam, waaronder: Capelle aan den IJssel, Schiedam, Vlaardingen, Alblasserwaard, Ridderkerk, Zwijndrecht, Dordrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Hendrik Ido Ambacht.

Energielabel nodig?

Bij ons ben je aan het juiste adres! De gecertificeerde adviseurs van Klaassen PBOV verzorgen al jaren de energielabels voor zowel particulieren als bedrijven. Neem vandaag nog contact met ons op, óf vraag direct een offerte aan via onderstaande knop.

Wellicht ook interessant voor u?