+ 31 10 268 10 08

Verbeteradvies vrije sector

Verbeteradvies Vrije Sector

In Nederland is de huurprijs voor zowel de sociale sector als vrije sector gereguleerd door het puntensysteem huur uit de huurwet, ook wel bekend als het woningwaarderingsstelsel (WWS). Wanneer de wettelijke huurprijs lager uitvalt of de huurpunten komen (onverwacht) onder de liberalisatiegrens, dan is er een potentieel risico op een geschil met uw huurder of een zaak bij de huurcommissie. Deze uitspraken leiden veelal tot een lagere huur en daarmee een grote impact op uw rendement en cashflow uit uw beleggingspand(en).

Beleggingspand in de vrije sector krijgen

Door middel van gerichte investeringen in de woningwaardering, is het mogelijk de puntentelling van de huurwoning in de vrije sector te krijgen of de huurprijs in de sociale sector te optimaliseren. De mogelijke verbeteringen zijn voornamelijk te behalen in het energielabel van de woning, de keuken en sanitaire uitrusting en de WOZ waarde van het beleggingspand.

Vrije sector advies

Klaassen PBOV is al jaren bekend met de het puntensysteem huur. Wij kunnen u dan ook een solide puntentelling van uw woning geven met daarbij een compleet vrije sector advies. In dit advies staat beschreven welke aanpassingen u moet doen om uw beleggingspand in de vrije sector te krijgen of de woningwaardering te optimaliseren om zo uw gewenste huurprijs te behalen.

Huurverhoging bij zittende huurders

Heeft u een zittende huurder? Dan is geriefverbetering een optie om tijdens de huurovereenkomst de huur te verhogen. Bij geriefverbetering past u, in overstemming met de huurder de woning aan. De kosten voor deze geriefverbetering van de huurwoning worden vervolgens verrekend met de maandelijkse huurprijs. Hiermee ontstaat een terugverdientijd op uw investering en een hoger rendement op uw beleggingspand op langere termijn

Voor al uw investeringsplannen bieden wij een advies op maat!

Ook voor uw pand is meer mogelijk dan nu denkt. Wij denken dan ook graag met u mee. Bel ons of neem contact met ons op via het contactformulier via onderstaande knop.

vrije sector, verbeteradvies, verbeterstaat, rendementsoptimalisatie, huurpunten verbeteren, vrije sector verbeteradvies

Wellicht ook interessant voor u?