+ 31 10 268 10 08

QuickScan vrije sector huur

QuickScan vrije sector huur

De Quickscan vrije sector huur, onmisbaar als u u een woning of appartement op het oog heeft om te verhuren?

U kunt niet zomaar de huurprijs vragen die u wenst. In Nederland wordt deze bepaald door het puntensysteem huur uit de huurwet, ook wel bekend als het woningwaarderingsstelsel (WWS).

Waarom QuickScan vrije sector huur?

Bij aankoop of mutatie is de vraag dan ook vaak: ‘Komt de woning in de vrije sector?” Deze grens is van belang omdat u dan zelf met de huurder een huurprijs kan afspreken afspreken, zonder het risico van een huurcommissiezaak en eventuele huurverlaging. Uw rendement op uw vastgoed is hiermee gegarandeerd.

Wat is het voordeel van verhuur in de vrije sector?

Bij de verhuur van een woning of appartement mag u niet zomaar zelf de huurprijs bepalen. U zult rekening moeten houden met het geldende puntensysteem huur (WWS). Dit systeem wordt ook wel de woningwaardering genoemd. Het puntensysteem bepaalt de maximale huurprijs van een woning. Dit puntensysteem is een rekenmethode om op basis van de eigenschappen van de woonruimte de huurpunten te berekenen.

Werkwijze QuickScan vrije sector huur

De QuickScan vrije sector huur van Klaassen PBOV geeft op en overzichtelijke manier weer of een woning in de vrije sector kan komen ja of nee.

De QuickScan wordt gemaakt op basis van:

  • De adresgegevens van de woning;
  • De plattegrond van de woning;
  • Foto’s van de woning;
  • Openbare gegevens;
  • Aanvullende informatie over de verwarming, de tuin en de keukenapparatuur.

NB: De bovenstaande gegevens staan vaak op de website van de makelaar of op Funda. Als de woning daar al vermeld staat, dan zijn de adresgegevens van de woning al voldoende om de QuickScan te maken.

Resultaat van de QuickScan vrije sector huur

Op basis van de QuickScan kunnen wij de huurprijs berekenen en gegeven wij aan of het haalbaar is om de eengezinswoning of het appartement in de vrije sector te krijgen. Nadat u de woning heeft aangekocht, kan Klaassen PBOV aanvullend een definitieve puntentelling maken in combinatie met een eventueel  verbeteradvies. In het verbeteradvies wordt concreet aangegeven hoe u de woning kan verbeteren, zodat u een hogere huur kan vragen.

QuickScan vrije sector huur, wat is mijn huurprijs?

Plannen van Hugo de Jonge – Regulering middenhuur

De plannen van Hugo de Jonge over de regulering van de middenhuur veroorzaken veel onzekerheid bij investeerders. Klaassen PBOV volgt de ontwikkelingen nauwgezet en heeft de conceptuele plannen al verwerkt in een separate Quickscan. Hierdoor kunnen wij nu al een gedegen inschatting maken of uw woning of woningportefeuille in 2024 nog rendabel is en/of deze wellicht rendabel te krijgen is met een gerichte en rendabele investering.

Meer informatie?

Bij de aankoop van een woning of appartement is het belangrijk om snel te handelen. Als u Klaassen PBOV inschakelt voor de QuickScan om de actuele huurprijs te berekenen, dan ontvangt u snel de resultaten zodat u tijdig over kan gaan tot de aankoop. Wilt u geen risico lopen? Neem dan direct contact met ons op voor een QuickScan. Bel ons of neem contact met ons op via het contactformulier via onderstaande knop.

Wellicht ook interessant voor u?